Pronađite crkvu u svojoj blizini.
Lociraj

Zajedno proslavite Božić

Proslavite radost Isusova rođenja kroz posebno nedjeljno bogoslužje ovog prosinca. Sjajna je prilika osjetiti mir božićnog razdoblja, a također je sjajna prilika pozvati prijatelje, susjede i obitelj da vam se pridruže tijekom nadahnjujućih sat vremena.

Pet savjeta za sjajno crkveno iskustvo

1. Predstavite se

Članovi Crkve izrazit će vam dobrodošlicu u kongregaciju i pomoći vam osjećati se kao kod kuće. Slobodno se predstavite drugima i zatražite pomoć od ljudi ako imate pitanja. Svima će biti drago što ste tamo!

2. Znajte što očekivati

Božićno bogoslužje obično traje sat vremena. Često uključuje pjesme, molitve i propovijedi (zvane »govori«) koje izlažu članovi kongregacije. Tijekom bogoslužja članovi Crkve imat će priliku spominjati se Isusa blagujući sakrament.

3. Odjenite ono najbolje što imate

Dobrodošli ste doći u bilo kojoj prikladnoj odjeći koja vam se sviđa. Većina muškaraca nosi odjela, košulje i kravate, a žene obično nose haljine ili suknje. I djeca se obično ljepše odjenu. Lijepo odijevanje može vam pomoći s pobožnijim načinom razmišljanja i može vas pripremiti za učenje o Isusu Kristu i njegovim naučavanjima.

4. Učite o sakramentu (slično pričesti)

Svakog se tjedna kruh i voda blagoslove i poslužuju kongregaciji kao simbolični podsjetnik na žrtvu koju je Isus Krist podnio. Međutim, sudjelovanje nije obavezno. Ako radije ne želite blagovati sakrament, možete proslijediti pliticu do sljedeće osobe.

5. Slobodno nas kontaktirajte

Nikada ne trebate poslati potvrdu da dolazite na crkveno bogoslužje. No ako ste nervozni zbog dolaska, možete unaprijed kontaktirati članove kongregacije. Oni vam mogu pronaći prijatelja s kojima ćete sjediti i pobrinuti se da se osjećate dobrodošlo prilikom posjeta. Kliknite ovdje kako biste pronašli podatke za kontakt za vašu mjesnu crkvu.

Više načina za biti svjetlo svijetu