Bog nam govori preko proroka

Proroci su vodili Božji narod tijekom biblijskih vremena – a vode nas i dalje danas.

Zašto imamo proroke?

Bog želi da prevladamo svoje izazove, postanemo bolji ljudi i vratimo se živjeti s njim nakon ovog života. No ne očekuje da to učinimo sami. On nas vodi kroz molitvu, Sveta pisma i proroke. Prorok je netko koga je Bog pozvao da pruža vodstvo cijelome svijetu. Od Abrahama i Mojsija do živućih proroka danas, Bog slijedi uzorak vođenja svoje djece preko proroka.

Kako proroci utječu na društvo?

Iako se Božje zapovijedi nikada ne mijenjaju, svijet u kojem živimo stalno se mijenja. Svako je različito vremensko razdoblje sa sobom donijelo nove okolnosti i jedinstvene izazove. Proroci primaju usmjerenje od Boga kako bi pomogli ljudima nositi se s izazovima i situacijama.

Proroci su u Bibliji poticali ljude da se pokaju te su predskazali rođenje, smrt i Uskrsnuće Isusa Krista. Danas proroci nastavljaju svjedočiti o Isusu. Oni također upozoravaju sve ljude na važne teme i savjetuju ih o njima.

Nedavna proročka naučavanja bavila su se društvenim temama poput braka i obiteljskih odnosa, praktičnih pitanja poput obrazovanja i financijske odgovornosti te duhovnih tema koje nam pomažu prevladati osobne kušnje te pronaći veće pouzdanje i vjeru.

Proroci danas

Istinski je test prorokovih riječi kada ih primijenimo na svoj osobni život. Oni koji čuju ove poruke često komentiraju: »Bilo je to kao da mi se obratio.« Bog poznaje naše najdublje brige i želi nam pomoći. Jedan od načina na koji on pomaže svojoj djeci jest pružajući nadahnuće prorocima.

Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana jedinstvena je u svijetu danas zato što proroci nude redovito, božansko usmjerenje od Boga. Ove su poruke dostupne svim ljudima. Trenutni prorok, predsjednik Russell M. Nelson, zajedno s Dvanaestoricom apostola, obraća se svijetu dva puta godišnje tijekom niza sastanaka zvanih Opći sabor. Riječi proroka i apostola prenose se međunarodnim televizijskim i internetskim prijenosom kako bi svi mogli u njima uživati. Proroci i apostoli svjedoče da Isus jest Spasitelj te nam pomažu slijediti njegov primjer.

Dok učite više o prorocima, shvatit ćete da nam se Bog obraća i danas te da ga možete pobliže slijediti i pronaći veći sreću slušajući prorokov savjet. Pozivamo vas da naučite više o Isusovoj Crkvi kroz posjet misionara.

Doznajte o obnovljenoj Crkvi Isusa Krista
Sastanite se s misionarima