Što su hramovi?

Hramovi su sveta mjesta štovanja u kojima se približavamo Bogu.

Hramovi su doslovno domovi Gospodnji. Oni su mjesta u koja pojedinci mogu otići kako bi Bogu dali sveta obećanja, osjetili njegovog Duha i pobjegli od kaotičnih zahtjeva svakodnevnog života.

Zašto sveci posljednjih dana imaju hramove?

Hramovi postoje već jako dugo. Mojsije je imao šator sastanka, Salomon je izgradio predivan hram, a Isus je naučavao u hramu u Jeruzalemu. Danas se hramovi grade u cijelome svijetu. U više od 140 hramova diljem svijeta vjerni članovi Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana pronalaze prilike da mirno razmišljaju i uče više o Božjem naumu sreće. Unutar hramova, parovi mogu biti vjenčani za vječnost, a ne samo dok ih smrt ne rastavi. Članovi Crkve također mogu izvršiti krštenja i druge uredbe za svoje voljene koji su preminuli, a da nisu primili ove blagoslove.

Želite li razgovarati više o hramovima?
Voljeli bismo se sastati s vama.
Dogovorite posjet

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

words and things

Blagoslovi hrama

Stoga što je svaki hram Dom Gospodnji, možemo osjetiti posebnu bliskost Bogu kada posjetimo hram. Ovaj osjećaj može pružiti nadu kada imamo izazove te usmjerenje kada nam je potrebno vodstvo u našem životu. Hram je također mjesto koje nam omogućuje da primimo najveće blagoslove koje nam Bog ima za ponuditi, uključujući priliku da živimo s našim obiteljima zauvijek, čak i nakon što umremo. Također, možemo iskazati počast svojim voljenima koji su preminuli i služiti im pružajući im ove blagoslove dok djelujemo u njihovo ime.

Hramovi su drugačiji od sastajališta

Članovi Crkve štuju u sastajalištima diljem svijeta, a posjetitelji su uvijek dobrodošli prisustvovati. Ove građevine mogu uključivati kapele u susjedstvu ili čak unajmljeni prostor u gradskoj zgradi. U svakom slučaju, ova su sastajališta mjesta na kojima se članovi Crkve redovito okupljaju radi nedjeljnog bogoštovlja i tjednih aktivnosti.

Dovedite svoju obitelj u crkvu
Pronađite Crkvu u vašoj blizini

Uobičajena pitanja

Ljudi imaju puno pitanja o »mormonima«, ili obzirnije, o članovima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Kliknite ovdje da biste pogledali cijeli popis.