Isus Krist u Mormonovoj knjizi

Isus je proveo svoj smrtni život u blizini Jeruzalema, podučavajući Židove o svojem evanđelju. Međutim, Isus je također podučavao ljude u drugoj zemlji: na američkim kontinentima. Taj im je posjet tada promijenio život. Spoznaja o tome može biti jednako značajna vama danas.

»Imam i drugih ovaca«

Isus se često uspoređivao s pastirom. Često je govorio o svojoj ljubavi prema onima koji ga slijede, koje je nazivao svojim ovcama. U desetom je poglavlju Ivana, dok se obraćao narodu u drevnoj Palestini, izjavio: »Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti; one će čuti glas moj, te će biti jedno stado i jedan pastir.«

Tko su bile druge ovce o kojima je Krist govorio u toj usporedbi? Povijest nekih od tih »drugih ovaca« ispripovijedana je u Mormonovoj knjizi.

Mormonova knjiga i Biblija zajedno rade na pričanju priče o Isusu

Mormonova je knjiga Sveto pismo u kojem se detaljno navode Božja naučavanja narodu koji je živio u drevnim Amerikama. Ona služi kao pratitelj Bibliji, potvrđujući svjedočanstvo o Isusu Kristu te nadodajući nove uvide o njegovom svetom poslanju.

Biblija priča priču o Isusovom životu i službeništvu u Svetoj zemlji, od njegovog rođenja do njegovog Uskrsnuća. No u Mormonovoj knjizi čitamo o njegovom posjetu Amerikama nakon što je umro i ponovno oživio. Podučavao je narod tamo, blagoslovio ih, pozvao ljude da služe u njegovo ime te je ponovno uzašao na nebo.

Zajedno, Biblija i Mormonova knjiga pričaju potpuniju priču o Isusu Kristu nego što bi ijedna mogla to ispričati zasebno. Kada čitamo obje knjige možemo steći bolje razumijevanje o Kristovim naučavanjima i Božjem naumu za naš život.

Što Mormonova knjiga znači vama

Isusovo je ukazanje u Mormonovoj knjizi bilo važno jer ono znači da Bog pruža iste blagoslove i prilike svoj svojoj djeci. Ono pokazuje da Božja ljubav nije ograničena na narod iz jednog područja svijeta. Bez obzira na to gdje živimo ili tko smo, bez obzira na to kojim jezikom govorimo ili kako možda izgledamo, Bog nas voli i želi da čujemo njegovu istinu.