Može vam biti oprošteno preko Isusa Krista

Zbog Isusove žrtve za nas, mi smo u stanju oprostiti i primiti oprost.

Isus nam je dao dar oprosta

Isus Krist je tijekom svojeg života na Zemlji podučavao druge, izvršavao čudesa i širio svoje evanđelje. U posljednjem je tjednu svojeg života izveo najveće čudo od svih kada je patio za naše grijehe i položio svoj život.

Preuzeo je na sebe grijehe svijeta i patio za svakoga od nas. U Getsemanskom je vrtu Isus osjetio težinu svakog grijeha i boli svake osobe koja je ikada živjela, krvareći iz svake pore. Bio je izdan, uhićen i razapet na križu. To je bila žrtva koju je samo on mogao podnijeti, a učinio je to svojevoljno jer nas voli.

Kako Isusova žrtva utječe na moj život?

Svi mi radimo pogreške koje ne možemo popraviti, doživljavamo gubitke koje ne možemo nadoknaditi te se suočavamo s boli i razočaranjem s kojima se ne možemo sami nositi. Zbog Kristove žrtve to ni ne moramo.

On mi pomaže oprostiti

Isus nam zapovijeda da oprostimo onima koji su nam nanijeli nepravdu. Može biti vrlo teško oprostiti drugima koji su nas ozlijedili ili povrijedili, no kada zatražimo pomoć, Krist nam može dati snagu da prevladamo osjećaje ljutnje i ogorčenosti.

On mi pomaže pokajati se

Isus ima moć u potpunosti oprostiti. Kada se pokajemo i oslonimo na njega, postat ćemo ponovno čisti.

On mi pomaže biti snažan

Isus Krist voli nas i želi nam pomoći. Kroz njegovu milost možemo primiti božansku pomoć ili osnaženje da učinimo ono što ne bismo mogli učiniti sami.

On u potpunosti razumije

Stoga što je Isus Krist osobno patio za sve naše grijehe i boli, savršeno nas poznaje. Voli nas i želi da se oslonimo na njega kroz kušnje i teškoće. On točno zna kroz što prolazimo i zna kako nam pomoći.

Zadobijte besplatan primjerak Mormonove knjige
Zatražite sada