Dvadeset biblijskih stihova koji će vas nadahnuti da pomažete drugima

Služenje drugima zaštitni je znak istinskog kršćanstva. U Bibliji se detaljno navodi posvećeno služenje Isusa Krista drugima te se potiče njegove sljedbenike da čine isto. U Bibliji se također pokazuje da pomaganje drugim ljudima služi Bogu i donosi blagoslove.

Vidite kako je Isus služio drugima

Oprao je stopala svojim učenicima

»Zatim ulije vode u posudu za pranje te počne učenicima prati noge i otirati ih ubrusom kojim bijaše opasan« (Ivan 13:5).

Iscjeljivao je bolesne

»Kada dođe Isus u Petrovu kuću, nađe mu punicu gdje leži bolesna od groznice. Uze je za ruku, i ostavi je groznica. Ona ustade i poče ga posluživati.« (Matej 8:14–15).

Oživljavao je mrtve

»Ali je on uze za ruku [Jairovu kćer] te viknu: ‘Djevojko, ustani!’ Njoj se povrati duh, i odmah ustade.« (Luka 8:54–55).

Patio je za naše grijehe

»Potom se udalji od njih koliko bi se moglo kamenom dobaciti, kleče na koljena te poče moliti: ‘Oče! Ako hoćeš, otkloni ovaj kalež od mene! Ali neka ne bude moja, nego tvoja volja!’ (…) Kad se nađe u smrtnoj borbi još je žarče molio, a znoj mu postade kao guste kaplje krvi što padahu na zemlju.« (Luka 22:41–42, 44)

Iz Biblije učimo o mnogim djelima služenja koja je izvršio Isus Krist, naš Spasitelj. Savjetovao nas je da nastojimo slijediti njegov savršeni primjer pomažući svojim bližnjima. Ovih 20 stihova koji se nalaze u Bibliji nadahnjuju nas da služimo drugima i podučavaju nas kako to činiti.

U Bibliji nas se podučava da volimo druge i služimo im

1

2

3

4

Služite svojoj obitelji

5

6

7

Služite svojim bližnjima

8

9

10

11

Služite svojim neprijateljima

12

13

14

15

Blagoslovi pomaganja drugima

16

17

18

19

20

Dok volimo svoje bližnje i služimo im, živimo po obje zapovjedi. Pomažući Božjoj voljenoj djeci pokazujemo svoju ljubav prema njemu. Služeći svojoj obitelji, bližnjima i neprijateljima naša ljubav prema njima raste. U Bibliji se naučava kako služiti drugima, slijediti Isusa i pronaći radost.