Božja ljubav

Bog je brižan Otac na Nebu i on savršeno voli svoju djecu. Volio nas je prije nego što smo mi voljeli njega, a dokazi su njegove ljubavi posvuda.

Kako Bog pokazuje svoju ljubav

Kroz svoje blagoslove

Možemo vidjeti Božju ljubav u blagoslovima koje nam daje. Od ljepote svijeta do ljudi u našem životu, Bog nam stalno daje darove – velike i male – jer nas voli.

Kroz druge

Ponekada će nas preplaviti osjećaj u mirnim trenucima. Često ćemo doživjeti ovaj osjećaj kada smo vani u prirodi, kada prinosimo molitvu ili kada služimo drugima. Taj je osjećaj Božja ljubav.

Kroz svojega Sina, Isusa

Jedno od Božjih najvećih djela ljubavi prema nama bilo je slanje njegovog Sina, Isusa, na Zemlju. Kroz Isusova naučavanja i milost možemo osjetiti Božju ljubav, može nam biti oprošteno i možemo naučiti kako voljeti ljude oko nas.

Osjećati Božju ljubav

Tražite mir

U kaotičnom svijetu nešto tako suptilno i sveto kao što je Božja ljubav može biti teško za prepoznati. Božju je ljubav lakše pronaći kada stvaramo trenutke da je pronađemo.

Molite se

Bog je brižan Otac na Nebu koji voli svoju djecu i želi ih čuti. Možemo se moliti kako bismo zatražili pomoć u svojem životu i možemo se moliti kako bismo osjetili njegovu ljubav. Zamolite li Boga da osjetite njegovu ljubav prema vama te strpljivo čekate na odgovor, dobit ćete ga.

Pokažite ljubav prema drugima

U Bibliji nas se podučava da dok živimo u miru jedni s drugima, možemo osjetiti Božju ljubav. Zapravo, voljeti druge pomaže nam razumjeti Božju ljubav prema nama. Dok volimo druge i služimo im, osjetit ćemo ljubav koju tražimo od Boga.

Učiti o njegovoj ljubavi

Možemo učiti o Božjoj ljubavi proučavajući njegovu riječ. Dok čitamo Bibliju i Mormonovu knjigu, učimo da Bog, kroz povijest, nikada nije prestao voljeti svoj narod. To nam može pomoći prepoznati Božju ljubav u našem životu.

Zadobijte besplatan primjerak Mormonove knjige
Zatražite sada