Tri načina na koje možete izgraditi odnos s Bogom

Bog je naš brižni Otac i mi možemo imati snažan i smisleni odnos s njim. Možete izgraditi i osnažiti svoj odnos s Bogom čineći tri jednostavne stvari svakoga dana:

1. Proučavajte riječ Božju

Isus je rekao: »Učite od mene … Tako ćete naći pokoj svojim dušama« (Matej 11:29).

Bog je naš brižni Otac i on želi odnos sa svojom djecom. Prvi je način na koji možemo učiti o Bogu čitanje o njemu. Poput Biblije, Mormonova je knjiga riječ Božja. Pomogla je milijunima ljudi da pronađu Boga i osjete njegovu ljubav.

2. Molite se Bogu

Bog voli svoju djecu i želi ih čuti. Kao njegovo dijete možete zatražiti od njega pomoć i vodstvo. On je revan blagosloviti vas i pomoći vam pronaći sreću. Isus je obećao: »Sve što s vjerom zamolite dobit ćete« (Matej 21:22). U početku možda neće izgledati lako naučiti kako se moliti u vjeri i prepoznati Božje odgovore, no moguće je. Razgovarajte s misionarima osobno ili preko interneta da biste naučili kako se moliti i prepoznati Božje odgovore.

3. Slijedite Isusa Krista

Isus je rekao: »Ja sam put, istina i život… Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni« (Ivan 14:6). Učenje o Isusu i njegovim naučavanjima važan je dio izgradnje odnosa s Bogom. O ovim naučavanjima možemo čitati u Bibliji i Mormonovoj knjizi. Dok živimo ova naučavanja, doista ćemo spoznati Isusa i Nebeskog Oca.

Zadobijte besplatan primjerak Mormonove knjige
Zatražite sada