Sakrament

Najvažniji je dio nedjeljnih sastanaka sakrament (ili pričest).

Svakoga se tjedna kruh i voda blagoslivljaju i nude kongregaciji. Dok jedemo i pijemo ove simbolične elemente, obećavamo sjetiti se Isusove žrtve i nastojati obdržavati njegove zapovjedi. Predivna je prilika osjetiti Božju ljubav za nas i prizvati Svetoga Duha da nas vodi i tješi.

Prvi sakrament

Noć prije svog raspeća, Isus se sastao sa svojim apostolima i ustanovio sakrament. Uzeo je kruh, blagoslovio ga i razlomio te ga dao učenicima, rekavši: »Ovo je tijelo moje, koje se za vas daje« (Luka 22:19). Zatim je uzeo vino, blagoslovio ga i predao svojim učenicima, rekavši: »Ovaj je kalež Novi savez u mojoj krvi, koja se za vas prolijeva« (Luka 22:20).

Danas blagujemo sakrament kao tjedni podsjetnik na žrtvu koju je podnio Isus Krist, a koja nam omogućava da nam naši grijesi budu oprošteni i da ponovno živimo nakon što umremo.

Dođite i posjetite crkveno bogoslužje. Svi su posjetitelji dobrodošli.
Pronađite Crkvu u vašoj blizini

Obećanja koja dajemo tijekom sakramenta

Kada svakoga tjedna blagujemo sakrament, obećavamo:

1. Voljni smo uzeti na sebe Isusovo ime i uvijek ga se spominjati (to znači da nastojimo predstavljati Isusa kroz svoje riječi i djela).

2. Obdržavat ćemo njegove zapovijedi.

Blagoslovi blagovanja sakramenta

Budemo li obdržavali obveze kojima smo se obvezali Gospodinu, obećano nam je vodstvo i utjeha njegovoga Svetog Duha. Imati Svetoga Duha s nama jedan je od najvećih blagoslova u ovom životu.

Zašto koristimo vodu umjesto vina

Sjećati se Spasitelja najvažniji je aspekt sakramenta. Bog je suvremenim prorocima objavio da i voda može simbolizirati Isusovu krv te nas podsjećati na njegovu žrtvu.